Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen är handlingsförlamad

10 000 personer blev varslade under juni månad. Arbetslösheten fortsätter att öka och var i juni 5,0 procent, 234 000 personer. Mest ökar arbetslösheten bland ungdomar.

Annons

Ungdomsarbetslösheten i Jämtlands län har ökat med 50 procent och långtidsarbetslösheten bland ungdomar  med 137 procent 2009 i förhållande till 2008 enligt Arbetsförmedlingens statistik i juni 2009.

Inför detta står regeringen passiv trots att mängder med förslag och initiativ från oppositionen men även en mängd andra aktörer. Hur kan man acceptera denna situation och utveckling ?

I dag gäller en regel att en ungdom måste vara arbetslös i 90 dagar innan någon form av åtgärd kan sättas in. Jag vet utifrån samtal med arbetsförmedlare att man här i länet har kämpat för att få bort denna fullständigt vansinniga regel. Men utan att få gehör.

Är regeringen och dess förlängda arm AMS totalt drabbade av handlingsförlamning? De som är unga i dag är vår framtid, hur kan regeringen misshushålla med denna resurs. Unga människor är en positiv kraft i vårt samhälle, kunniga, initiativrika och ser nya lösningar. Vi ska vara varsamma om denna resurs och inte stänga ute eller stänga in, i passivitet. Det krävs ett ledarskap där unga känner förtroende och kan känna framtidstro. Statsminister Reinfeldt, det saknas inte förslag på insatser, S ,V och MP har ett samlat program och det finns många många fler, det saknas bara politisk vilja.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons