Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regering utan medkänsla

På 30 talet lurade högerstyrda skogsbolag småbönder att sälja skog billigt till deras industri.

Annons

Dagens lurendrejeri går ut på att köpa arbetare med det så kallade Jobbskatteavdraget. Arbetare som förhoppningsvis vinns till moderaterna i synnerhet och övriga regeringspartier i allmänhet.

Att Centern och Folkpartiet har gått på denna bluff är för mig en gåta. Ett jobbskatteavdrag som finansieras genom lån som ska betalas tillbaka. Vi kommer att få se effekten av detta inom några år, oavsett vilken regering som tillträder, genom kraftigt höjda räntor.

Jag noterade härom dagen att en pensionär försvarade jobbskatteavdraget, men denne pensionär har liksom jag själv haft ett relativt välavlönat arbete. Min medkänsla räcker längre än denne självgode pensionär.

Det finns mängder av pensionärer som haft en inkomst som inte är mer än hälften av våra inkomster. Redan det faktum att man blivit pensionär innebär att man har cirka 65 procent av sin lön före skatt om man har tjänstepension, cirka 55 procent för övriga pensionärer.

På denna pension ska vi dessutom betala mer skatt än andra. Det går väl an för dig nöjde pensionär och även för mig, men de låginkomsttagare som inte har haft så bra lön som du och jag måste använda sparade pengar för att klara boende och mat, fram till dess de måste ta hjälp av det sociala.

Vi är på god väg mot tidigt 1900-tal, med fattigstugor och liknande fattigdomshärbärgen för de sämst ställda. Dessutom behöver de unga arbetstillfällena bättre än vi pensionärer.

Att vi över 65 ska jobba kvar i dessa tider är oförsvarbart. Många orkar inte med, men känner sig tvingade av ett jobbskatteavdrag som dubbleras efter 65-årsdagen. Medkänsla verkar vara helt främmande för våran alliansregering.

 Gunnar Haraldsson

J Vi är på god väg mot tidigt 1900-tal, med fattigstugor och liknande fattigdomshärbärgen för de sämst ställda.

Gunnar Haraldsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons