Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättighet få vara sjuk

En stor brist hos många läkare är att de inte skriver ett fullständigt läkarintyg.

Annons

Det går till exempel inte att skriva trötthet det är ingen diagnos utan ett tillstånd. Så mycket av att försäkringskassan inte godkänner sjukintygen är att läkarna är dåliga på detta. Det är klart att det är väldigt olyckligt att inte intygen är fullvärdiga.

Men sedan är det ju så att man kan naturligtvis läsa mellan raderna ändå. Vi är ju försäkrade och borde få en rimlig chans när vi är sjuka.

Man kan ju inte anta att alla försöker att fuska. Att vara sjuk måste få vara en rättighet i Sverige. Ingen vill vara sjuk, det är inte någon som strävar efter det.

Arbetsförmågan är ju oerhört svår att diagnostisera när det gäller psykiska sjukdomar. För dessa sjukdomar syns inte på det sättet, men kan vara helt förlamande för en människa. De ”tysta sjukdomarna” kommer att få stryka på foten när det gäller regeringens politik.

Man måste stå upp för detta på palissaderna, för att vara sjuk är inte något att leka med, utan här behövs det mer förståelse, inte politisk dravel.

Utredarna skulle gå några steg i dessa sjuka människors skor, så tror jag att de blev lite ödmjukare. Att bli sjuk är tillräckligt och den drabbade borde inte sedan bli bestraffad av samhället.

För vem vet vilken det gäller nästa gång?

Bo Grapenskog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons