Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt rätter i "Vegorätt"

/
  • Kritiken mot SVT: s

Annons

Nyligen hade SVT:s "Vegorätt" premiär. Flera tidningar sågade matlagningsprogrammet med de vackra miljöbilderna och den glada hälsoinriktningen. Men när tittare bjöds in att chatta med programledarna efter premiären framfördes främst hyllningar. Det finns vetenskapligt stöd för att växtbaserad mat är både miljövänligt och hälsosamt och det är därför högst rimligt av Vegorätts produktionsteam att understryka det med programmets estetik.

Det är sant att Vegorätt präglas av många soliga och förskönade miljöbilder. Programledarna tvättar exempelvis barfota sötpotatis vid havsstrand. Men miljöklippet är berättigat eftersom växtbaserad mat kraftigt gynnar havsmiljön.

Kritiken mot Vegorätt är obefogad eftersom växtbaserad mat verkligen har stora miljö- och hälsofördelar som bör framhävas. Vårt råd till SVT är därför: Räds inte för att göra många fler inspirerande, seriösa och underhållande vegetariska matlagningsprogram.

 

Jonas Paulsson, Köttfri måndag

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT!

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons