Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raserad välfärd bäddar för SD

Välfärden är den viktigaste grunden för ett bra land och för ett bra samhälle där alla kan leva och sysselsätta sig.

Annons

Alla vet att välfärden är ett minne blott i dagens Sverige. Regeringen har raserat alla trygghetssystem, alla statens ägodelar som har försäkrat den fattige om sjukvård och istället har man givit till den som redan har mycket. Detta system har inte bara visat sitt riktiga ansikte i den ekonomiska krisen, utan även visat dem borgerligas riktiga ansikte och själ.

I väntan på att välfärden ska komma tillbaka nästa år så är missnöjet stort i dagens Sverige. Grogrunden för rasism och främlingsfientlighet är ett faktum och ett stort problem. Vi kan inte blunda för att missnöjespartier som Sverigedemokraterna kommer att se sina chans i detta.

Alliansen kan få stå där i riksdagen och skylla arbetslösheten på den ekonomiska krisen, men vi i verkligheten vet bättre. Vi vet att det är fel att sänka skatterna och rasera allting. Men när Sverigedemokraterna står där, gud förbjuda, och skyller arbetslösheten på invandrarna, vad gör vi då?

Självklart har vi misslyckats med integrationspolitiken. Vi har tagit emot flyktingar och inte gjort någon skillnad på dem och invandrarna, vi har placerat ut flyktingar i små kommuner som varken har tid och plats att ta hand om kulturkrocken som uppstår och vi har inte fördelat antalet flyktingar jämnt i kommuner.

Klyftan mellan oss och dem har också spelat en avgörande roll i detta Missnöjessverige. Segregationen är värre än någonsin mellan Abdul och Oskar och mellan Fadima och Sanna. Detta måste vi göra något åt, annars kommer Sverigedemokraterna få mycket att jubla över nästa år.

Linn, SSU

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons