Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PS om Venezuelas vapen

Annons

Om signaturen Martin (LT 3 augusti) hade brytt sig om hur saker och ting verkligen förhåller sig hade han sluppit skriva en upprörd insändare om Venezuela. Men istället verkar han, likt många borgerliga gaphalsar, värdera egna fördomar högre än fakta.

Fakta är att de aktuella vapnen såldes till Venezuela i slutet av 1980-talet, ett årtionde innan Hugo Chávez kom till makten. Det var alltså ett allt annat än socialistiskt land som köpte de avancerade vapnen.

Nuvarande venezuelanske presidenten Chávez har både medlat mellan aktuella Farc och den colombianska staten och uppmanat Farc att lägga ner sina vapen. Det vore en direkt idiotisk politik av samme president att ge vapen till Farc, som militärt ändå är dömt att misslyckas. Chávez stoppades för övrigt av Colombias högerpresident, Uribe, från att fortsätta medla.

De styrande i Colombia är några av världens mest våldsamma. Det militära våld som utövas av Farc- och ELN-gerillorna är fjuttigt i jämförelse med de av miljarder amerikanska dollar sponsrade regerings- och paramilitära styrkornas. Ska omvärlden fortsätta att pumpa in vapen till högersidan i den colombianska konflikten? Om detta har få borgerliga gaphalsar något att säga.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons