Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PROtest mot Norrtåg

/
  • PRO i Bräcke vill ha en förklaring till varför Seniorkortet inte längre gäller på Norrtåg.

Annons

Bräcke PRO-förening protesterar mot beslutet att Seniorkortet inte längre gäller som färdbevis på Norrtåg efter 1 september 2015.

I en tidningsartikel säger länstrafikens ordförande Tomas Andersson att operatören Bottniatåg "varit snäll och låtit seniorer åka med årskort Senior som färdbevis" samt att det "under sommaren kommit till länstrafikens kännedom att ett antal seniorer stoppats att resa med tåget."

Detta skulle enligt samma artikel vara anledningen till att beslut tagits att årskort Senior ej längre skulle gälla som färdbevis på Norrtåg så att flera inte skulle drabbas av att inte få åka.

Detta finner vi mycket märkligt!

Vi skulle vilja ha en förklaring till varför man nekats åka med tåget? Har man Seniorkortet som är detsamma som vilken biljett som helst kan vi inte förstå varför man inte skulle få åka? Det kan väl inte vara så illa att det är en diskriminering av gruppen pensionärer?

Från vårt område har resandet med Norrtåg varit flitigt använt och upplevts som en god service för oss pensionärer, inte minst eftersom flera avgångar finns med Norrtåg än med bussarna. Dessutom går inga bussar på helger.

Vi kräver nu att beslutet omprövas i Länstrafikens styrelse så att årskort Senior även i fortsättningen kan användas som färdbevis både på Norrtåg och på bussarna, i första hand fram till att ett ev. nytt system utarbetats samt om ett nytt system kommer så bör detta informeras om i god tid. Detta med tanke på de konsekvenser beslutet fått för oss pensionärer.

Jan Nääs

Ordförande i Bräcke PRO-förening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons