Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktisk taget ja till allt i EU

Annons

Vi står inför många utmaningar i Europa som inget land kan hantera på egen hand. Jag tänker på den ekonomiska krisen, klimathotet och den organiserade brottsligheten som struntar i alla gränser.

Därför behövs EU. Och i EU behövs engagerade politiker som folkpartiets Cecilia Wikström (alternativt Olle Schmidt, Marit Paulsen eller någon annan av våra kandidater) som säger ja till Europa och som har krafter att driva på samarbetet.

Folkpartiet säger ja till ett Europa som bekämpar klimatförändringarna. Vi vill satsa på klimatsmarta energislag, som förnybara energikällor och modern kärnkraft.

Vi säger ja till europeiskt FBI – en europeisk polismyndighet som kan agera och ha det yttersta ansvaret för brottsutredningar som rör flera länder.

På så sätt kan vi ta krafttag mot människo- handel, narkotikasmuggling och den utpressning som de välorganiserade brottssyndikaten sysslar med.

Vi säger ja till euron. I finanskrisen i höstas var det euroländernas enighet som förhindrade att det blev kaos i hela Europa. Krisen visade på styrkan i en gemensam valuta. Vi bör vara med och vi bör se till att Sverige får mer inflytande.

När de flesta av Europas finansministrar sätter sig vid sammanträdesbordet och fattar beslut som påverkar jobben och välfärden i Jämtland sitter vår svenske finansminister kvar i väntrummet.

Ju förr vi kan gå med i euron, desto bättre!

En del kandidater i det här valet säger nej till Europa. Andra säger nja. Folkpartiet skickar inga gnällspikar till Bryssel. Vi säger ja till Europa.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons