Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatisfri mat, tack

/

Jag har som många andra anammat LCHF-kosten, tidigare kallad lågkolhydratkost.

Annons

Allting fungerar bra, utom när man vill lyxa till lite och gå på restaurang eller kafé. All mat serveras med potatis i olika former, ris eller pasta och en macka är en tekaka med pålägg. Vill man inte ha det så tvingas man argumentera med servitören varför man inte vill ha kolhydratrik mat. Om man inte då blir erbjuden strips eller ris istället för stekt potatis (!), så kan man möjligen få lite extra grönsaker i stället. På kaféet får man vackert köpa räkmackan och slänga bort brödet själv.

Hela besöket blir präglat av ett evigt argumenterande och en besviken stämning. Eftersom fler och fler människor upptäcker LCHF-kostens positiva resultat på hälsan, så kan man undra varför inte restauranger och kaféer sätter sig in mer i vad som gäller när man äter LCHF-kost och kanske till och med hakar på trenden och erbjuder färdiga LCHF-alternativ. Hur svårt kan det vara att ha ett alternativ utan potatis, men med en köttbit extra, eller en räkmacka utan bröd på en assiett? Jag tror ju inte att dom drar in så mycket pengar att dom kan strunta i vad en stor, och enligt alla tecken växande, grupp människor äter till vardags.

Skulle vara intressant att få reda på hur ni inom restaurang-, kafévärlden tänker.

Nu fri från IBS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons