Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna hånar skattebetalarna

Annons

Hörde på nyheterna i Sveriges Radio Jämtland att budgeten för ombyggnaden av Stortorget i Östersund passerar 36 miljoner kr och blir (om det stannar där) 38 miljoner.

Det är märkligt. Om ett företag lämnar anbud på ett projekt och får uppdraget är väl tanken att de ska hålla sig inom anbudet?

Men inom byggbranschen är det helt OK att salta räkningar – hoppsan det blev dyrare än vi tänkt – då fakturerar vi mer och det sjuka är att beställarna betalar.

Typ Storsjöbadet där miljonerna fick rulla. Och Copperhill i Åre. Beräknat till 550 Mkr men slutnotan blev 750 Mkr. Varför accepterade beställarna den slutliga kostnaden?

Men åter till Stortorget. Det är alltså helt korkat. Är det därför kommunpolitikerna importerar pannkakor från England? De pengar som borde gå till stans skolelever, till vård, omsorg, gator och vägar etcetera, de går till att finansiera ett skrytbygge i Östersunds centrum.

Men jag vet vad det handlar om.

Politiker har alltid gillat att bygga monument över sina egna insatser. Kan de inte peka på något annat de uträttat kan de åtminstone peka på någon skrytbyggnad eller i det här fallet på ett ombyggt torg. Till sommaren kommer kommunalråden att stå där tillsammans med den byggherre som saltat notan och lysa som solen och klippa något band.

Att sedan hela grejen är ett hån emot hur skattemedlen används, den insikten är lika liten som hos de direktörer inom näringslivet och fondbolag som nu gör pudlar kring bonusar och orättfärdiga lönepåslag.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons