Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker måste ut i vården

Annons

På LT debatt den 6 mars har personalen skrivit ”Krokoms politiker: lyssna på personalen!”. Där talar de om förvaring, hur de vill hinna mer med brukarna. Och att politikerna bör lyssna på dem som jobbar med vårdtagarna.  Detta gäller tyvärr inte bara i Krokoms kommun! Våra äldre får sitta sysslolösa, dö ensamma (extravaken har man inga pengar till), vänta på hjälp, får ingen underhållning, sjukgymnastik och terapi har sparats bort. De som blir rastlösa av denna sysslolöshet får lugnande medel eftersom personalen inte hinner lugna eller sitta hos dessa personer. Många har varken anhöriga eller vänner som kommer och hälsar på eller tar ut dem på en promenad. Tänk att aldrig få komma ut och andas frisk luft.

De boende har det drägligt för att personalen sliter så för att försöka upprätthålla en god omvårdnad! Förutom hushållsarbete ska rapportering, dokumentation mm skötas. Det går inte att effektivisera eftersom det är människor vi arbetar med.

Det som fem personal gjorde tidigare skall nu klaras på två. Trots det lovar politikerna att vården ska klaras och vara lika god.

Vad ska då pengarna tas ifrån? Börja med de 2 miljoner i stimulansmedel som ligger oanvända, vidare får man titta på administration och hur det ser ut i de olika organisationerna. En stilla undran, hur många ”onödiga” tjänstemän finns det, som uppbär lön utan att ha ett riktigt arbete? Kan inte dessa omplaceras till vården? 

Politikerna borde ut på våra boenden och se verkligheten för att få rätt bild av vården. För personalen orkar inte hur länge som helst.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons