Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen får inte lämna barnen

Annons

Svar på insändare ”Vad menar förskolechefen” i Ordet fritt i går: Pedagoger har en skyldighet att se till att barnen har en bra dag på sin förskola.

Om förskolepersonalen ska göra något i eget syfte ska man ta semester så att det går att ordna med vikarier för barnen som inte ska komma i kläm. Förra veckan fick jag information om att det skulle bli stora protester från förskolepersonalen i Östersunds kommun i samband med kommunfullmäktige 12 mars. Jag fick också frågan om det var okej att under arbetstid demonstrera i detta syfte. Anledningen till protesterna var de sparförslag kring förskolan som tagits fram i budgetarbetet när Östersunds kommun tvingas spara drygt 70 miljoner kronor 2010.

Var och en har full rätt att uttrycka sina åsikter men det är inte accepterat att lämna arbetsplatsen och barnen för den här typen av handlingar. Barnen har rätt till samma kvalité alla dagar. Det får inte finnas för få pedagoger kvar på arbetsplatsen. I sådana fall måste vi planera för att tillsätta vikarier.

Jag har naturligtvis inget emot, tvärtom är det av godo, att ta med barnen på olika utflykter för deras egen skull.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons