Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna i strykklass

Så har då Alliansregeringen åter kommit med ett jobbskatteavdrag, det fjärde i ordningen med aktualitet från årsskiftet.

Annons

 Skatterna har under senaste åren sänkts rejält för de med arbete.

Att man också hävdar arbetslinjen är förståeligt, men det har gått väl långt i dessa sammanhang, bland annat kommer de arbetslösa och sjuka allt mera i kläm.

När det gäller skatterna blir också skillnaden allt större mellan de i arbete och pensionärskollektivet.

Vi pensionärer fick senast endast smulor i skattesänkning och nu är vi utlovade nya sänkningar, mellan 100 och160 kronor. Det borde vara självklart att alla i princip betalar lika i skatt för samma inkomst. Nu kommer gapet att bli än större för varje kommande jobbskatteavdrag.

Pensionärerna har haft extremt dålig löneutveckling under många år, borträknat den senaste basbeloppshöjningen. Framtiden är dock helsvart när den så kallade bromsen slår till med full kraft utifrån lågkonjunkturen.

Enligt prognosmakarna kommer detta att pågå i flera år. Det blir att dra åt svångremmen än mer. Det tycks aldrig finnas pengar till pensionärerna oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur. De med låga pensioner drabbas naturligtvis hårdast. Det skall här påpekas att pensionen är en uppskjuten lön.

Dessutom genomför man nu jobbskatteavdraget med lånade pengar. Budgetunderskott och statsskuld ökar dramatiskt.

Det är många i pensionärskollektivet som nu är djupt besvikna över den förda politiken i dessa sammanhang. Det borde vara självklart med samma skattesatser för alla. Vi pensionärer kan bli tungan på vågen vid kommande riksdagsval. Bäva månde dagens Alliansregering!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons