Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peabs byggmonopol i kommunen

Varje gång det byggs något på Stadsdel Norr så påminns man om hur den styrande S-majoriteten har satt konkurrensen ur spel samt slösat bort våra skattemedel.

Annons

När Jämtkraft Arena byggdes så var det Peab som fick uppdraget. För att inte få problem med lagen om offentlig upphandling så gjorde man en specialkonstruktion i ägarbolaget.

När Ica Maxi byggdes så var det Peab. När villatomterna nu tar form så är det Peab som bygger och när Mekonomen ska få nya lokaler så är det – just det – Peab som fått uppdraget!

En lågoddsare är väl att Peab även kommer att få bygga nya arenan.

Då undrar man: Hur mycket dyrare blir allt för att Peab har monopol på all byggnation på Stadsdel Norr? Har man ens bett ett annat byggbolag räkna på kostnaden? Får inte PEAB uppdraget så säljer ju inte Fältjägaren AB marken. En modern form av utpressning.

Jag förstår inte hur Jens Nilsson & Co kunde sälja ett så stort centrumnära markområde för fem kronor per kvadratmeter när vanliga medborgare får köpa kommunal mark för 50 till 100 gånger mer. Samtidigt som Fältjägaren AB nu kan ta ut närmare 800 kronor per kvadratmeter för villa- tomterna.

Dessutom fick man ett byggmonopol på hela området och vägarna betalda av kommunen. Jag tror inte det skulle setts med blida ögon ifall Skanska hade fått byggmonopol på hela Torvalla när det begav sig.

Kanske dags att ställa lite besvärande frågor till våra styrande?

Per Edström (C), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons