Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patetiskt moderat försvarstal

Annons

Nivån på regeringens stöd till vårt landsting känns ganska rimlig, säger Christer Siwertsson, m, i ett försök att dölja sanningen om moderaternas politik som i grunden satsar på de starka och välbärgade.

Inte ord om att regeringen sänkt skatterna med över 100 miljarder i huvudsak till de som redan är välbärgade, tagit bort förmögenhetsskatten, ändrat i statsbidraget så att starka kommuner och landsting får mer och de svagare mindre. Inte ett ord om försämringarna för sjuka och arbetslösa.

Siwertsson talar om ett starkt ledarskap, men i samma mening glömmer han sitt egna ansvar som ledamot i landstingsstyrelsen där han inte presenterat ett enda förslag på hur ekonomin konkret skall förbättras.

I stället hyllar han ett bidrag från regeringen till vårt landsting som visserligen är ett erkännande av det som socialdemokraterna länge påpekat, men som är så litet att det redan ätits upp av tappad skatt i kommuner och landsting.

Siwertssons regering har gett hundratals miljoner till kommuner och landsting som redan har god ekonomi och småsummor till de som har en tuff tillvaro i form av hög arbetslöshet, stora behov, många sjuka äldre och så vidare.

Han döljer det genom att skylla på dåligt ledarskap och slarv med ekonomin. Det är den strategi som man bestämt från centralt håll, för att slippa debatten om alliansens orättfärdiga politik.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons