Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överreaktion i landstinget

/
  • Inför den förestående flytten från brandstationen till Fyrvalla-området ordnade personalen med en sista utryckningsfest i slutet av november. Den spårade ur för några av deltagarna, och det slutade med att en anställd fick sparken av landstinget.Foto: Jan ANdersson

Om man skapar en chefskultur som präglas av diplomatisk immunitet i ansvarsfrågor samt en form av inbördes beundran i rekryteringsprocessen istället för kompetens så kan det mycket väl bli så illa som det verkar vara inom både räddningstjänsten och landstinget.

Annons

Ansvariga politiker borde fundera över om skattepengar skall användas till att betala skadestånd för att rädda ansiktet på några chefer som överreagerar och får moralpanik när media börjar granska verksamheterna.

Då borde det vara lämpligare att pengarna används ute i verksamheterna där det ständigt verkar vara brist, i alla fall när löneutveckling för arbetstagarna kommer på tal.

Ett gott råd till landstinget är att släppa på prestigen i fråga om den avskedade ambulansmannen och göra en förnyad bedömning av läget.

Det är en händelseutveckling som alla skulle tjäna på i det långa perspektivet.

Man bör även beakta det trauma som uppstår hos den personal som blir kvar i organisationen.

Personal som skall ut och hjälpa tredje person förtjänar att ha en grundtrygghet samt harmoni på sin arbetsplats för att kunna göra en bra insats istället för att bli uthängda så fort man gör något fel.

Betänk att dessa yrkesgrupper faktiskt genom åren gjort en hel del bra insatser också.

Det måste finnas någon form av balans i bedömningen av den så kallade fyllefesten samt de åtgärder som vidtagits.

Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons