Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovärdiga frimärken

/
  • Seinabo Sey är för okänd för att få pryda ett frimärke, anser teatervetaren Henrik Scheutz.

Annons

Förr var det bara kungen som kunde hedras med att avporträtteras på frimärke, övriga måste vara avlidna. Numera är det annorlunda, artister som Lill-Babs, Roxette, Lena Philipsson och Jerry Williams har hamnat på frimärke, liksom filmstjärnor som Rikard Wolff och Helena Bergström.

Det må vara hänt att man hedrar levande folkkära artister, men nu kommer det ut ett häfte med mer eller mindre nya artister samt en låtskrivare och en discjockey. De enda som kan sägas vara riktigt etablerade är Robyn Carlsson och låtskrivaren Max Martin. Resten är den framgångsrike discjockeyn Tim Bergling (Avicii), den likaledes framgångsrika folkpopduon First Aid Kit samt någon vid namn Seinabo Sey.

Hur många har hört talas om denna Seinabo Sey? Detta tycks vara ännu ett exempel på ungdomsfixeringen i dagens samhälle: inte alltför många äldre artister har förärats frimärke, men nu blir det tre som är födda på 1990-talet. Är det rimligt att dessa unga, som väldigt få äldre har hört talas om, ska hedras med frimärken?

Henrik Scheutz, teatervetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons