Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt vanlig prins

/
  • Daniel Westling, förlovad med kronprinsessan Victoria, är en mycket ovanlig kille, tycker Erland Lundgren. Foto: Scanpix

Annons

Det upprepas ofta i media att Daniel Westling, förlovad med kronprinsessan Victoria, är en helt vanlig kille. Mer fel kan man inte ha. Daniel är mycket ovanlig, då det är bara en kille till, prins Carl Philip, som har chansen att gifta sig med en prinsessa!

Har inte heller undgått mig att uppmärksamma allt småskuret, dumt och inskränkt, som förmedlats om kungahuset och monarkin i media den senaste tiden. Den så kallade kungliga avundsjukan firar triumfer som aldrig förr.

Får påminna om; att vi är lyckliga som har ett väl fungerande kungahus i Sverige. Och att kronprinsessans kunskaper, intelligens och charm är av stort värde för oss, och jag är övertygad om att Victoria valt rätt man för sig och Sverige.

Vidare är det sedan länge dokumenterat vilken betydelsefull insats vårt kungahus, särskilt vårt nuvarande kungapar gör för landet.

Jag är i grunden republikan, men med ett utmärkt kungahus och monarkins ekonomiska fördelar och den omständigheten att omkring 75 procent av svenska folket vill ha kvar kungahuset så anammar jag och hyllar vårt kungahus.

Får jag avslutningsvis önska mig samt unna kungen efter redan nu; drygt en mansålders ämbetsutövning att ta pension vid 65 år.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons