Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oscarsson tar ut segern i förskott

Den sista december gjordes ett reportage med Lennart Oscarsson, där det som vanligt gavs utrymme både i bild och text.

Annons

Lennart klargör att han inte ställer upp till omval som kommunalråd vid valet i september 2010. Detta beslut skulle han ha tagit vid valet 2006 men då hade inte 12 år uppnåtts för åtnjutande av pensionsersättningen.

Efter valet 2006 drev RD frågan att kalla Lennarts tjänst som oppositionsråd. Där började spelet bakom vår rygg, Karin Stierna (C) och Jan-Olof Andersson (M) drev tillsammans med S igenom att tjänsten skulle kallas kommunalråd i opposition, sen kan väljarna själva räkna ut varför, med anledning av som framkommit tidigare i texten.

Under mandatperioden har man tillsammans drivit förtal och lögner om RD. Alliansen har regerat i minoritet större delen av mandatperioden med hjälp av S. Man har också efter Kf i november att förhålla sig efter en budget som S har lagt, som efter genomgång var felräknad med 1,5 miljoner kronor som man senare rättat till. Man kan med facit i hand konstatera att det ekonomiska läget är än mer prekärt än vid valet 2006.

I slutet av reportaget kom då uttalandet som gör att väljarna bör tänka efter vilka av partierna bör få röster vid valet i september 2010: ”Jag kan tänka mig ordförandeskapen i SUAB och Fjärrvärmen”.

Vid eftertanke har S bedrivit sådan politik under mandatperioden för att i förväg ta ut valsegern.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons