Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osakligt om prästgården i Bodsjö

Som förtroendevald får man finna sig i att bli både granskad och i vissa fall kritiserad för de beslut man fattar, det är spelregler man får finna sig i.

Annons

Nu har dock den lilla men mycket aggressiva gruppen i Bodsjö församling inom Revsund Sundsjö Bodsjö kyrkliga samfällighet gått över alla gränser.

De personangrepp kyrkonämndens ordförande Ingrid Kjelsson utsatts för den senaste tiden är dels mycket onyanserade och direkt oförskämda. Det har tagit sig uttryck både i form av inlägg i såväl lokalradio som lokala tv-nyheter samt lokalpressen.

Tonen och argumenten i dessa påhopp är grovt osakliga, det finns gränser för hur mycket man som fritidspolitiker ska behöva tåla. Ingrid Kjelssons kritiker visar också prov på djup okunnighet när man tror att biskopen har makt att påverka den politiska sammansättningen i församlingarnas beslutande organ.

Sakfrågan gäller ju försäljningen av Bodsjös prästgård, detta är ett beslut fattat i demokratisk ordning utifrån den representativa demokratin. Att församlingar gör sig av med byggnader så långt det är möjligt utifrån den verksamhet de bedriver är ett stort ansvarstagande för församlingarnas ekonomi, då underhållskostnaderna tenderar att ta allt för stor del av budgetutrymmet i anspråk. Vem man som säljare väljer att göra affärer med lär väl även i Bodsjö vara den lagfarne ägarens val.

Att argumentera och diskutera för sin sak är ett sundhetstecken i en demokrati, men icke på detta osakliga sätt med personangrepp som det främsta argumentet, vilket den högljudda grupp som utsett sig själva till talesmän för bodsjöborna gör.

Åke Forslund, Svante Bergqvist, kyrkopolitiker i Bräcke-Nyhems församling

J De personangrepp kyrkonämndens ordförande Ingrid Kjelsson utsatts för den senaste tiden är dels mycket onyanserade och direkt oförskämda.

Åke Forslund, Svante Bergqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons