Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvist om vindkraft

Annons

I föreningen ”Förenade Vindbyar” ingår människor från Strömsunds, Ragundas och Sollefteås kommuner. De vill ha en bit av ”kakan” som det står i tidningen. Det låter bra att de som drabbas ska ha något ut av den enorma vindkraftsetableringen som kan bli i området.

Det som gör att jag reagerar är att det i föreningen bara får ingå fast boende. Varför? Är de förmer än fritidshusägarna? Att det sedan bara handlar om Borgvattnet, Lungsjön och Stamåsen förstår jag inte heller. Det är i byarna Björkvattnet/ Björkhöjden som största vindkraftsparken kan bli. Varför får inte dessa byar vara med? Är det för att det finns fler fritidshusägare än fast boende? Man undrar vem som kom med denna briljanta idé om att utesluta en så stor del av fastighetsägarna i området? Många fritidshusägare, som också är fastighetsägare, använder sig av el året om! Ska det vara rättvisa i föreningen så borde den gälla alla fastighetsägare! Men ska vi vara petiga så kanske det är Björkvattnet/Björkhöjden som ska ha största andelen i ”kakan”! Varför ska byar med få snurror tjäna på Björkvattnet/Björkhöjdens enorma vindpark?

Varför ska inflyttare ha del av ”kakan”? De flyttar in med vetskapen om att där finns många vindkraftverk. De som redan har fastigheter där måste gilla läget.

Det klagas på vägarna i området, vägar som för bara nåt år sen rustats upp för dyra pengar. Varför klaga? Det måste ju finnas andra vägar som är viktigare än de som ligger mitt ute i obygden? Ta E14 mellan Östersund och Bräcke. Där har de sänkt hastigheten till 80 för att vägen är så dålig. Jag hoppas föreningen ”Förenade Vindbyar” tänker till en extra gång för detta var den mest korkade idé jag hört på länge.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons