Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt svart bild av Kluks framtid

Västbygdens byalag målar upp en svart bild av framtiden i Kluk. Vi gör en helt annan bedömning.

Annons

Kommunen står inför stora utmaningar. Det tillskott kommunen fått från staten nu senast på ca 10,8 miljoner för 2010 förbättrar ekonomin år 2010, men 2011 och 2012 är fortsatt mycket problematiska.

Under vårens budgetarbete har fokus varit att värna kvalité i kärnverksamheterna vård, skola, omsorg. Besparingar görs som gör minst ont för våra brukare.

Från majoriteten i kom- munen driver vi utvecklingsfrågor i hela kommunen. Ett exempel är infrastruktursatsningar. Vår absoluta övertygelse och vår ambition är att hela Krokoms kommun ska vara attraktivt för boende, entreprenörskap och företagsamhet.

De försäljningar av fastigheter som Krokomsbostäder nu har ute, varav Östbacken är en, kommer vid en försäljning att vara kvar i bygden och de hyresgäster som bor i bostäderna kan lugnt sitta kvar på sina hyreskontrakt även vid ett ägarbyte.

Beträffande skolverksamheten är kvalité i undervisningen det centrala. Krokom kommun är en bra skolkommun vilket SKL:s senast rapport visar. Den utredning som är underlag för besluten visar att den skolförtätning som är föreslagen håller över tid, flytt av eleverna från Ytterån till Näldens skola och flytt av Västbygdens elever till Hov. Vi får en skola i Hov med ett starkt elevunderlag i stället för två skolor som hankar sig fram och ständigt kommer att ifrågasättas de närmsta åren. Det finns sociala fördelar för barnen med en sammanslagning men ingenting som pekar på att gruppstorleken har så stor betydelse för lärandet vid en mindre respektive större skola.

J Vår absoluta övertygelse och vår ambition är att hela Krokoms kommun ska vara attraktivt för boende, entreprenörskap och företagsamhet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons