Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ompröva alliansens politik

Annons

Alliansen säger att från januari 2011 sänks skatten för pensionärer med 7,5 miljarder. Tillsammans med övriga skattesänkningar bli det 12,8 miljarder per år och de siffrorna är säkert riktiga men det fattas fortfarande 5,2 miljarder per år i skattesänkningar för pensionärerna för att hamna på samma skattenivå som de som får ta del av jobbskatteavdraget.

De 72 miljarder som pensionärerna tappade under åren 2006–2010 kan de känna sig blåsta på skulle jag tro. Alliansen säger att det är självklart att pensionärerna ska få ta del av att Sveriges ekonomi har blivit starkare, skattesänkningarna är ett led i detta. Visst blev det en skattesänkning med 635 kronor i månaden men samtidigt utlöses den sk ”bromsen” och pensionen minskar med 595 kronor. Det blir ett plus på 40 kronor i månaden. Det är tacken till dem som slutfört arbetslinjen!

Vad är det som gör att ni ska ”smöra” för pensionärerna nu, det är ju inte val förrän 2014?

Eller är det så att ni börjar inse att ni har behandlat pensionärerna väldigt illa? Det systemfel som ni begick efter valet 2006 fick ni betala för vid valet 2010 då ni gick från en majoritetsregering till en minoritetsregering som är beroende av stöd i olika frågor och dessutom kom sverigedemokraterna in i riksdagen och krånglade till det ytterligare för alliansen.

Det är väl ett pris man får betala när man skapar ett missnöje och en känsla av utanförskap bland den svenska väljarkåren och bidrar till en massa missnöjesröster till Sverigedemokraterna.

Det är kanske dags att ompröva alliansens politik och inse att det behövs en mer liberal syn och att alla människor har rätt till ett bra liv.

Bengt Forsberg Torvalla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons