Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omotiverad höjning av Jämtkraft

Jämtkraft har i skrivelse till sina kunder aviserat en höjning av fjärrvärmepriset från 1 jan 2010 med ca 9 procent. Som grund för höjningen hänvisas till stigande bränslepriser, minskad elproduktion i kraftvärmeverket och den allmänna kostnadsutvecklingen.

Annons

Bränslepriserna kommer enligt Svenska Petroleuminstitutet att sjunka under höst- och vintermånaderna. Detta påverkar, om inte annat, transporterna av bränsle till fjärrvärmeverket. Prisutvecklingen enligt KPI (Konsumentprisindex) har enligt Statistiska Centralbyrån varit på minus 0,8 procent under de senaste tolv månaderna. Vilken allmän kostnadsutveckling tänker Jämtkraft på?

En höjning av värmekostnaden på 9 procent för våra boende i föreningarna är utmanande och kommer direkt att medföra motsvarande avgiftshöjning, att läggas till övriga kommunala avgiftshöjningar. Detta är orimligt och är ej förenligt med den försiktighet och ansvarskänsla som bör prägla kommunernas och deras bolags agerande under den svåra tid som vi för närvarande lever i.

Värt att notera: Jämtkraft har ensidig rätt att ändra priset.

I realiteten har vi kunder ingen talan.

Vi vill ändå på detta sätt protestera mot den orimligt höga höjningen av värmepriset.

En sådan åtgärd medför sannerligen inte några bättre kundrelationer.

Höjningen är omotiverad och kundovänlig.

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Kusken, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons