Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omänskligt i häktet

Annons

Efter att själv för första gången i mitt liv suttit häktad så reagerar jag starkt på förslaget att flytta häktet från Östersund till Härnösand.

Det är omänskligt på gränsen till brott mot de mänskliga rättigheterna att tvinga intagna, advokater, poliser, släktingar till den intagne att åka 20–25 mil för besök etc.

Ni kanske tycker att en brottsling, en mördare eller vad det nu är förtjänar denna omänskliga behandling det ni inte tänker på är att det även kan gälla din granne som supit och klappat till någon i fyllan ett brott som vi flesta i alla fall inte bedömer som grovt.

Han eller hon blir ju också häktad i Härnösand kanske med restriktioner utan möjlighet till besök eller att träffa sin advokat vid behov.

Så jag vill att någon som kan startar en protestlista mot detta jag funderar själv på att anmäla detta till domstolen för mänskliga rättigheter att sitta häktad med restriktioner är förmodligen det värsta straff man man få i detta land i alla fall fängelse är förmodligen mycket bättre än att sitta isolerad i en minimal häktes cell.

  Burfågeln

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons