Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olikvärdig skola utan blocköverskridande politik

/

Annons

Att alla barn boende i Sverige har rätt till en likvärdig utbildning är självklart. Den politiker som hävdar motsatsen skulle begå politiskt självmord.

På tisdagens seminarium i Almedalen om Grundskolan fyller 50 år arrangerat av lärarnas riksförbund, talade LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson sig varm för att politiker måste tänka och arbeta blocköverskridande. Till exempel nämnde han att en blocköverskridande enighet kan vara på väg gällande införandet av en obligatorisk 10-årig grundskola.

Föräldrar skickar det finaste de har, sina barn, till skolan och har rätt att ställa berättigade krav. Men för att skolan ska kunna ta tillvara varje barns potential krävs en djup samsyn, en kontinuitet och stabilitet för att uppdraget inte ska vara omöjligt.

Det räcker inte långt att de politiska partierna enas i enstaka frågor.Föräldraalliansen anser att förutsättningen för att den svenska skolan ska kunna kallas likvärdig är att politikerna inte bara pratar utan också agerar.

Tyvärr är det ibland en lång väg mellan politiskt korrekta uttalanden och praktisk handling. Låt inte våra barn vara försökskaniner i en politisk marionetteater som byter regissör vart fjärde eller åttonde år!

Diana Reybekiel, Linda Eriksson, Tommy Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons