Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okristlig arbetsmiljö i församlingen

Annons

Ja, det stämmer ju att Östersunds församling har organiserat om sig och att det främst är kyrkomusiker, präster och diakoner som slutar sina anställningar.

Och naturligtvis ser det ju bra ut det som ordförande Herbert Sjödin skriver i LT lördag 14 februari – att man vill vara en församling istället för flera distrikt.

Men jag tror att Östersunds församling hade sluppit många avhopp från välutbildade och väl fungerande kyrkomusiker, präster och diakoner om församlingen hade förstått att man inte kan sätta outbildad personal som arbetsledare, vilket man har gjort i Östersund.

Att få en chef som detaljstyr allt man gör, att kyrkomusikerna inte längre får ha en egen budget och kunna planera sin verksamhet, att prästerna inte längre har något som helst ansvar för den kyrkliga verksamheten – det är en konstig utveckling – ja, jag anser att det istället är en avveckling.

En avveckling av väl inarbetad kompetent personal med ett stort nätverk av relationer. Östersunds församling är som arbetsgivare den stora förloraren.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons