Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ogenomtänkt av Sandal

Annons

Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Östersunds kommun, socialdemokraten Björn Sandal, till lika landstingsfullmäktigeledamot, anser att det är stöld av skattemedel, när friskolorna gör vinster som till viss del också går till ägarna, efter att eleverna och skolorna fått sitt. Samma resonemang för också S, V och MP i landstinget, när man menar att skattepengar nu kommer att gå till privata utförare av primärvård, i och med den vårdvalsreform och fri etableringsrätt för privata aktörer inom primärvården, som den borgerliga regeringen beslutat om ska gälla från och med 1 januari 2010.

Skulle vi följa den väg Sandal och andra på vänsterkanten vill staka ut, kommer det att få  mycket allvarliga konsekvenser för hela den offentliga sektorn. Landstinget skulle exempelvis inte kunna köpa in någon datortomograf, läkemedel, röntgenutrustning, laboratorieutrustning, sjukhussängar, renovera lokaler eller köpa in ambulanser och så vidare, och detta av det enkla skälet att det betalas med offentliga medel, alltså skatter,  men tillfaller privata företag, som naturligtvis både vill och måste göra vinster. Lika är det i Björn Sandals värld – skolan. Inga nya skolor kommer att kunna byggas och inga skolböcker, skolmat eller annan utrustning som hör skolan till skulle kunna finansieras med skattemedel.

Den offentliga sektorn finansieras via skatter, som kommer från alla oss skattebetalare och det privata näringslivet. Således är det en rundgång av pengar, där det offentliga är beroende av det privata och tvärt om.

Gunnar Engnér,

Christer Siwertsson,

Lise Hjemgaard-Svensson, Gunnar Hjelm

Moderata landstingsledamöter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons