Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offra inte Myrviken med uranbrytning

Annons

Alla framtida privata kärnkraftsbyggare måste väl ha tagit ett glädjeskutt då de läste förstasidesrubriken den 12 februari om uranet i Myrviken.

Hur länge ska vi kunna hoppas att kommunerna får ha kvar sina möjligheter att säja nej till brytning när regeringen har beslutat sig för att låta kärnkraften leva vidare? Eller var det samtidigt en liten vink att privata kärnkraftsföretag måste få ett ja att bryta uranet också?

Vi har ju fått någon liten vink om hur människorna kring den uranbrytning som pågår har det, medellivslängden lär vara på kraftig nedgång.

Ska det bli på samma sätt här, plus att privatföretag dikterar deras löneförhållanden som styrs av privatkapitalvinster och vd-bonusar?

Kan det bli så att man ska råda bot på arbetslösheten med uranbrytning? Då är kommunerna illa ute trots de möjligheter man teoretiskt har att säja nej nu, för då lär nog EU också blanda sig i leken – och då.

Är det inte bättre att vi alla säjer nej till att över huvud taget fortsätta med kärnkraft! Vi här uppe förser ju Sverige med trä, vatten- och vindkraft, järn- och guldmalm redan och härliga områden för rekreation för oss, hela Sverige och andra länder.

Måste vi bidra med att lindra arbetslöshet också på detta väldigt, väldigt tveksamma sätt? Måste Berg, Oviken, Myrviken, Storsjön, och vi andra utsättas för detta? Kanske Maud kan svara?

J Måste vi bidra med att lindra arbetslöshet också på detta tveksamma sätt. Är det inte bättre att vi alla säjer nej till att fortsätta med kärnkraft.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons