Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehagligt att vara på Busstorget

Annons

Som studerande i Östersund, men boende på annan ort, blir det mycket resor fram och tillbaka. Jag reser med buss, och tillbringar därför mycket väntetid inne på Östersunds busstorg.

Väntelokalerna här används inte bara av resenärer, utan verkar vara något slags härbärge för alkoholmissbrukare. Busstorget besöks också av ungdomsgäng som fördriver största delen av sin tid här, i brist på något bättre ställe att vara på.

Vissa dagar kan lokalerna även förväxlas med en soptipp. Nertrampade tuggummin och portionssnuser skapar ett dekorativt mönster över det smutsiga golvet som skorna klibbar fast vid om man stannar till ett ögonblick.

Jag har sett spyor och andra oidentifierbara vätskor vara fördelade över busstorget. Den unkna lukt som spyorna ger ifrån sig verkar dock inte störa de personer som man kan hitta däckade på bänkarna i lokalen.

Den 9 oktober 2010 kunde man läsa i Länstidningen att ett medborgarförslag om fler ordningsvakter till busstorget hade skrivits. Förslaget avslogs av kommunen, för tjänstemännen som sett över förslaget ansåg att det inte skulle ge en bättre ordning i proportion till kostnaderna. Men om ordningsvakter inte är den rätta vägen att gå, då måste det hittas andra lösningar.

Jag är medveten att samma problem finns i andra städer också. Men i en sådan liten stad som Östersund märks det extra väl. Jag och andra i min omgivning känner ett obehag av att befinna sig på busstorget, man måste förhindra sådant. Busstorget är det första bussresenärer ser när de anländer till staden.

Är fylla, stök och smuts verkligen den syn man vill att människor ska få av Östersund? Om inte, vem eller vilka ska ta ansvar för detta?

Bussresenär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons