Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obefogad björnskräck

/

Snart är det dags att gå ut i skogen och plocka bär och svamp. Att skrämma folk för björn blir återigen aktuellt efter sommarens dödläge på den fronten.

Annons

Forskaren Jon Swensons sakliga föredrag i Hede häromveckan om björnens levnadsvanor, blev förvisso ingen omvändelse för vissa i församlingen. Då väcktes vice kommunalrådet Anders Häggkvist till skaran som försöker skylla allt elände i våra glesbygder på rovdjursförekomst. De inkräktar på Livskvaliten för människorna här, tycker han. Jag vill påstå att det är såna som politikern Häggkvist och andra rovdjurshatare, som rår för att i det här landet finns människor, som inte vågar sig ut i skog och mark. Det är bedrövligt att höra någon sprida sånt trams, när så oändligt många andra faror lurar i vårt samhälle för både stora och små. Vi lever i ett land, där det finns hur mycket plats som helst för både människor och djur. Men här är toleransen löjligt låg för vår vilda fauna i jämförelse med de flesta andra länder. Sprid istället din vanmakt över den utarmning av fåglar och djur, som skett i det moderna skogsbruket och som fortsätter att accelerera.

Och för att bidra till livskvaliten Halvera antalet motorfordon. God tur i blåbärsskogen, det kan behövas bland ormar, getingar och fästingar !

Foto: Scanpix

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons