Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obama trappar upp konflikter

Annons

Obama var i Oslo för att ta emot Nobels fredspris. Han fick det för det hopp han tände genom att förespråka internationella lösningar för världens miljöproblem och krigsdrabbade områden.

Hans handlingar och beslut så här långt trappar upp krig och konflikter, istället för att bana väg för fredliga lösningar. Kriget i Afghanistan, som enligt seriösa bedömare är förlorat, ska vinnas för att avstyra terrordåd mot USA, enligt gällande FN mandat. De 100 Al Quaida medlemmar, som enligt CIA finns i Afghanistan, skall tillintetgöras av 100 000 amerikanska soldater, 50000 allierade soldater, en korrupt regim och ett okänt antal biståndsarbetare.

Terrorn i USA är omfattande men den är ett inrikesprobem.

Den utövas av brottssyndikat och förvirrade våldsbenägna individer.

Det senaste terrordådet med ett politiskt syfte var en självmordskandidat som protesterade mot att han skulle skickas till kriget i Afghanistan varifrån enligt ett TT-Reuters-AFP meddelande var sjunde återvänder drogberoende och var nionde deserterar.

Vi kan bara instämma i utrikeskrönikören fd diplomat på UD, Torsten Nilssons analys av Obamas hitttills förda politik i tisdagens LT ”Ju längre kriget pågår, ju fler civila som drabbas, desto starkare blir fientligheten mot de utländska inkräktarna, inklusive de styrkor som sänts dit i fredsbevarande syfte.”

Det vore synd om USA:s mest lovande president på många år skulle falla på ett krig som han egentligen inte önskar.

Nätverket för Global Fred och Demokrati i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons