Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oansvarigt bygge av Stortorget

Annons

Kristdemokraterna har hela tiden varit emot den nu under genomförande ombyggnationen av Stortorget. Jag själv lade bland annat en motion till kommunfullmäktige i Östersunds kommun om att stoppa ombyggnaden. Denna motion behandlades på samma fullmäktige där budgeten för torget skulle beslutas. Genom elegant planering kom motionen längre ner på dagordningen då budgeten redan var beslutad.

Att Stortorget på något sätt behövde en ansiktslyftning är nog de flesta ense om. Men en ombyggnad till denna kostnad och på detta sätt är inget annat än oansvarig hantering av våra skattepengar. Ett ur tillgänglighetsaspekt bättre torg, med bevarande av det kulturhistoriskt värdefulla sluttande torget och en välutformad miljö för barn och vuxna hade givit oss en trivsamtorgmiljö till en betydligt rimligare kostnad.

Tillika håller inte den planerade budgeten utan att extra medel måste tillskjutas. Återstår att se var den politiska majoriteten kommer att ta dessa pengar ifrån. Jag kommer aldrig att rösta bifall till att pengar ska tas från annan verksamhet för att rädda detta vanvettiga torgprojekt.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons