Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oansvarig politik i Ragunda

Annons

Att de socialdemokratiska och centerpartistiska kommungrupperna i Ragunda har avgått, är något ytterst ovanligt och det är enbart en persons verk, nämligen Elisabeth Yngströms, kommunalrådet som inte förstått sin roll i en koalition och med enbart 13 egna mandat i ryggen har hon uppenbarligen styrt och ställt, utan att först förankra sin politik med i första hand sin koalitionspartner centern.

Sådant straffar sig naturligtvis. Till råga på allt elände, uttalar sig nu Yngström och menar att när, eller om man så småningom lyckas sy ihop en ny politisk majoritet i kommunen, så aspirerar hon i så fall på en fortsättning som kommunalråd i en ny konstellation.

Att inte det socialdemokratiska partiet förstår sitt bästa och plockar bort henne från en eventuell kandidatplats till nytt kommunalråd är en gåta?

När inte Yngström själv förstår sitt och kommunens bästa, så borde väl i fridens dagar det socialdemokratiska partiet i kommunen göra det, men icke!

Därför utgår jag nu från att sossarna i Ragunda kommun är i full färd med att begå politiskt självmord. Självklart kommer inte jag att sakna dem, men ovanligt korkat är det, när sossarna nu på gammalt känt manér och maktbegär, är i full gång med att riskera kommunens och kommunmedborgarnas framtid.

Resultatet av sossarnas lek med demokratin kan bli något så ovanligt som statlig tvångsförvaltning. Är det detta man vill uppnå, kan man fråga sig?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons