Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyttiga komplement, men...

Annons

I en partsinlaga från ”Vårdföretagarna” ger sig, näringspolitiska experten, Katarina Storm Åsell i onsdagens LT in i en partipolitisk diskussion när hon kallar min kritik mot tvångsfinansiering av privat sjukvård för ”vänsterskrämsel”.

Privata vårdgivare får ta ut högre patientavgifter än de verksamheter som drivs av Landstinget. Därmed styr plånboken vilka som har råd att använda sig av privata vårdgivarnas tjänster. Lagen tvingar Landstingen att med offentliga medel finansiera vården som bara är till för dem som kan betala extra. Dessa pengar tas från de som av finansiella skäl bara har råd med den offentliga vården. Klarare än så kan det inte vara.

Att förklara hur man trixar med statistik som skulle bevisa att patienterna är; citat ”mer nöjda med privat driven vård än offentlig”, ryms inte i en insändare av detta format.

Friskolor och vårdföretag kan vara nyttiga komplement till offentlig verksamhet men de av vinstintressen styrda företag ska inte tvångsfinansieras med offentliga medel.

Kick Leijnse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons