Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyordning ger fullt av matlådor

Från 1 oktober tog Attendo Care över efter Carema avseende leveranserna av matlådor i fyra hemtjänstområden i Östersund.

Annons

Utskickningen har fram tills nu skötts av hemtjänsten men nu är det Östersunds städ & service som tar över. Den stora förändringen är dock att matlådorna kommer att leveras två gånger i veckan mot tidigare varje dag. Är man exempelvis två i ett hem och får både lunch och middag blir det i en av leveranserna 16 lådor. Hur skall detta få rum i kylskåpet kan man fråga sig. Man kanske har annat också som skall förvaras. PRO Frösön har helt riktigt ifrågasatt dessa sakernas tillstånd. Tillbehören i form av bröd, mjölk och smör försvinner också. Det är kanske inte så lätt för många att komplettera med dessa ting. Då får anhöriga vara mera aktiv och se till att allt fungerar. Inte heller säkert att man har någon som kan vara behjälplig. Och hur blir matlådans kvalité när vissa lådor ska vänta i fyra dagar? Detta känns inte särskilt aptitligt. Och hur kommer eventuella grönsaker att må vid längre förvaring.

Det gamla systemet var bra i så motto att någon tittar till brukaren varje dag. Då hade man bättre koll om något händer och dessutom socialt när någon dyker upp varje dag. Det enda positiva är när brukaren från kommande vår får välja mellan olika kök. Konkurrens är självklart bra. Men skall en låda ligga i fyra dagar tvivlar jag att det hjälper. Denna nya ordning får i vart fall av undertecknad tummen ner. Hoppas att respektive förtroenderåd på de berörda ställena för kommunikation med kommunen för en återgång till vad som gällt.

Har man tur och får leva ett tag till kanske man snart sitter med lägenheten full av matlådor.

Rolf G. Swedbergh, Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons