Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter om vården i Bräcke

Annons

Under flera månader har vi som arbetar inom vård och omsorg hört att ett visst antal personer ska varslas eftersom det har blivit för många inlasade.

Varför det har blivit så beror på att personalavdelningen inte har haft koll på antal dagar som vi har varit anställda. Det är i alla fall vad vi har hört från våra chefer.

Så helt plötsligt läser vi i tidningarna att Saila Quicklund (chef för vård och omsorg) påstår att personalöverskottet beror på att så många långtidssjukskrivna har kommit tillbaka!

Ingen av dom jag har pratat med har hört talas om det tidigare! Om vi som jobbar på golvet gör fel så får vi stå för det, men det behöver tydligen inte den administrativa personalen göra utan då konstrueras en förklaring.

Jag har några frågor till våra politiker och ansvariga inom Bräcke kommun som jag och säkert flera vill ha svar på.

1. Hur ska vi få en bra vård för våra gamla om elva tjänster plockas bort?

2. Vet ni att personal börjar en halvtimme tidigare på morgonen för att hinna få upp alla till frukost – är det personalöverskott?

3. Om kommunen måste spara pengar så bör det väl också bli indragningar på personal i kommunhuset?

4. Har kommunen anställt någon administrativ personal, kontorschef, kulturchef eller liknande det sista året?

5. Är det rätt att utbildad personal får sluta när kommunen i flera år har haft som regel att alla som söker en tjänst ska ha utbildning?

Våra fackliga representanter har vi heller inte sett något av, vet ni om att många av oss mår jättedåligt nu och vi känner en maktlöshet inför det som beslutas över våra huvuden.

J Hur ska vi få en bra vård för våra gamla om elva tjänster plockas bort? Om kommunen måste spara pengar bör det väl också bli indragningar på personal i kommunhuset?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons