Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan vi sätta Östersund på kartan

Annons

Nu har ni styrande chansen att sätta Östersund på kartan igen nu när vattnet åter är drickbart. Här är några förslag:

Sänk p-avgiften i centrala stan, eller ta bort den helt. Jag är helt övertygad att centrala stan kommer att dö ut inom en snar framtid om inget drastiskt görs. Då tänker jag bland annat på etableringen av nya butiker i framför allt Lillänge, men även i stadsdel Norr.

Tänd belysningen längs alla infartsvägar mot Östersund. Nu är det ju förvisso snart ljusare tider, men jag tycker det har sett väldigt tragiskt ut under hela vintern. Det är ju en bra och snygg belysning som gör det hela lite mer inbjudande att köra in mot stan. Vi hade för övrigt besök tidigare i vinter, och dom undrade om Östersund hade mera problem än bara med dricksvattnet (något elfel eller liknande)!!

Jag förstår att man måste spara på energikostnaderna, men då kan man göra som gemene man gör; byt till energisnål belysning.

Skippa projekteringen och genomförandet av alla dessa omskyltningar (sänkningar) vad gäller hastigheter som är på gång. Rena vansinnet skulle jag vilja påstå. Är detta månne ett led i att kunna mörklägga Östersund med omnejd ännu mer? Har förslagsgivarna till detta någonsin kört bil i och omkring Östersund? Troligen inte.

Ta i stället dessa pengar och lägg dom på nya energisnåla armaturer. Sedan kan ni avsätta lite pengar varje år tills alla armaturer är utbytta.

Sedan finns det ju ett perfekt sparförslag till, (som så många har nämnt tidigare) och det är uppvärmningen av ”Döda-torget”. Stäng av den, så bör det inbringa hel del pengar till ytterligare ett antal energisnåla armaturer.

För en levande och ljus stad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons