Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrländsk önskelista

Annons

När vi nu har gått in i ett nytt årtionde som förhoppningsvis blir bättre än det förra så är det några saker jag hoppas på.

Att Norrland får någon form av självstyre, åtminstone som för Skottland, Wales och Färöarna och att inkomsterna från Norrlands exporterade naturtillgångar kommer Norrland tillgodo och inte för att göda den politiska och ekonomiska makteliten i Stockholm eller för att finansiera projekt söder om Dalälven.

Att Norrbotniabanan börjar byggas omedelbart.

Att den negativa befolkningsutvecklingen kan vändas. Jag är trött på all pessimism och på att den negativa utvecklingen ses som någon sorts naturlag som inte går att vända på. Det går att vända utvecklingen! Det som behövs är mer Norrlandspatriotism, vilja, positivt tänkande, långsiktig politik, nya idéer samt att vi ser till att behålla de kreativa människorna här i Norrland. Norrland behöver kreativitet, inte pessimism! Dessutom vill jag att vi talar och skriver om Norrland i stället för ”Norra Sverige”. Norrland är ett definierat geografiskt område i motsats till det väldigt diffusa ”Norra Sverige”. Det finns ingen som talar eller skriver om Skottland som ”Norra Storbritannien”.

R. Lindholm,

Norrlandspatriot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons