Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrland missgynnas i regionsbeslutet

Genom att nu tillåta starka och kraftfulla Regioner att permanenta sin tillvaro som Regioner låter man redan framgångsrika områden i landet få ytterligare försprång mot oss i norra delen av landet, som verkligen behöver stödet i att organisera oss starkare för att utveckla våra idéer och behov.

Annons

Västra Götaland och Skåne har redan sina instrument och sina medel tillgodosedda. Till detta lägger man två borgerligt styrda Regioner – Gotland och Halland, som nu får ytterligare chanser i sin utveckling.

Med Norrland handskas man på samma sätt som man gör när man drar in statsbidrag till förmån för storstäderna och på samma sätt som när man tillåter alla utom de norra regionerna att politiskt och lokalt få styra EU-medel inom ramen för Strukturfonderna. I resten av landet får de förtroendevalda ansvaret för utvecklingen – i Norrland behåller regeringen makten över den kontrollen via länsstyrelserna!

Regeringens storstadsperspektiv är ett hot mot glesbygden och genom det fega kompromissbeslutet i Regionfrågan bedriver de en fortsatt marginalisering av glesbygden och en omyndigförklaring av norra delen av landet!

För Jämtlands läns del handlar det nu om att gå vidare med ett starkt arbete för att inte stanna upp i vårt utvecklingsarbete. Alla behövs i detta och en lösning för att också kunna vara med i påverkan av statliga medel inom länet är att vi återupptar et samtal om bildandet av ett Regionförbund, som sedan kan samverka med kommuner i den tilltänkta regionbildningen.

Arbetet i vår förening för bildandet av Region MittSverige måste fortgå i någon form och i det arbetet är samtliga intresserade grannkommuner fortsatt välkomna!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons