Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noll koll på anställningar

Annons

Uppsägningarna av drygt 20 personer inom vården i Bräcke Kommun beror inte på att långtidssjukskrivna kommer tillbaka i arbete enligt Kommunals företrädare. Största anledningen till att kommunen i dag har en övertalighet beror på att man tappat kontrollen på visstidsanställningarna, under 2008 har kommunen haft timanställda som motsvarar ca 50 årstjänster.

Det är ett fåtal sjukskrivna som kommit åter i arbete men det är absolut inte bara av den anledningen kommunen står med en sån stor övertalighet. Vi blir upprörda för dom av våra medlemmar som klarat av att komma åter i arbete och som nu känner sig skyldiga för att någon annan ska bli arbetslös. Den största anledningen är att kommunen själva tappat kontrollen och att man står i ett läge utan personalchef och kunskaper i arbetsrätten. Det man tappat kontrollen på är anställningar på viss tid, som har ökat dramatiskt sedan några år. Det är skrämmande att man i Bräcke kommun med ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad och möjlighet för våra medlemmar att påverka förläggningen av sin arbetstid inte lyckats hålla nere andelen timanställda.

Kommunal har sedan många år arbetat stenhårt med frågan om bemanningsekonomi, vi vet ju alla att timanställda kostar mera än att ha tillsvidareanställd personal. Kommunal vill i stället att arbetsgivaren anställer fler i resursenheter eller liknande, vilket då minskar andelen timanställda, tryggar anställningar och gör att kommunen får mindre kostnader.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons