Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Namnen dråsar in till insamlingen

/
  • Namninsamlingen för en folkomröstning om  Stornorrland har fått stor spridning och många har skrivit under uppropet.

Annons

Erfarenheter efter några timmars namninsamling "Rösta om Stornorrland". Jag står bakom initiativet till att bereda en möjlighet att vi får rösta om Stornorrland. Jag har stått några timmar utanför affärer och andra ställen där människor rör sig. Som bekant tar folkinitiativet inte ställning till själva sakfrågan utan syftar enbart till att ge länsinnevånarna en möjlighet att uttrycka sin åsikt i ett val.

Det hade varit bättre om det kunnat ske i ett allmänt val, men då vi förnekades den möjligheten är det här den enda möjlighet som finns kvar för oss.

Jag är något chockerad över det gensvar jag fått under de här dagarna. Nio av tio skriver på direkt. Trycket har varit så stort Ibland att många har fått stå i kö och väntat för att få skriva på.

Det är inga söta ord jag får höra om hur S, V och MP hanterat processen. Inte minst från de som röstade på dem i senaste valet. Det gör de ingen hemlighet av. Många är arga och uttrycker sin tacksamhet över att vi är så många ute med listor och som ger dem en möjlighet att uttrycka sin mening.

Tyvärr är många resignerade och menar att det inte spelar någon roll vad de tycker. Jag tror alla håller med om att det är en inställning som är förödande för demokratin. Det späder på politikerföraktet. Så vad är bäst nu? Självklart tycker jag att S, V och MP ska stanna upp ett ögonblick och inse att en så stor reform måste ha en bred folklig förankring och att det dessutom måste råda stor politisk enighet kring den.

Efter vad jag fått höra de här dagarna så hyser jag inget tvivel om hur utfallet kommer att bli i en folkomröstning. Jag har under några timmar samlat listor med över 800 namn. Jag kommer att stå ute på gator och torg tills jag har minst 1200. Vi kommer att nå de elvatusen namnen som krävs för en folkomröstning.

Nils-Bertil Nilsson. Trång

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons