Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP:s recept för att ta död på landsbygden

Gudrun Isakssons (MP) påpekande om att kärnkraften står för hälften av landets elförbrukning förändrar inte min huvudsakliga argumentation.

Annons

Moderaterna står fast vid att kärnkraften är nödvändig för att klara Sveriges klimatomställning. Vi kan inte förlita oss på endast förnybara energislag. Detta göra att vi ansvarsfullt värnar vår exportindustri, välfärd och jobben i energiintensiva sektorer. Vårt land kan också gå längre och exportera eventuella överskott av ren el till andra länder, inte minst till våra östeuropeiska grannländer runt Östersjön.

Det blir alltmer uppenbart att Miljöpartiet anpassar sin politik till storstadslivet på Södermalm i Stockholm och glömmer resten av Sverige. Självinsikten svajar, politiken känns verklighetsfrämmande. Till exempel, Isakssons kollega Bosse Säll (MP) skrev nyligen en insändare där han kände sig ”förvånad” över den skepsis han möter gällande MP:s landsbygdspolitik. Förvånad? MP:s skuggbudget som presenterades i veckan innehåller koldioxidskattehöjningar vilket skulle ge en bensinprisökning med 2 kronor per liter. Höjda dieselskatter, handelsgödselskatter och kilometerskatter skulle ge ett skattetryck på jord- och skogsbruket på mellan två till tre miljarder mellan 2010–2012.

Om man effektivt vill ta död på alla visioner om ett levande landskap så har MP ett recept för detta.

Ola Sundell (M), riksdagsledamot

J Miljöpartiet anpassar sin politik till storstadslivet på Södermalm i Stockholm och glömmer resten av Sverige.

Ola Sundell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons