Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morotstjuvar i Odensala

/

Annons

Undertecknad har sedan många år tillbaka en odlingslott. Här finns många odlare som odlar grönsaker och blommor och det är ett fint område att ströva runt i och se allehanda växter.

Det är bevisat att arbeta med jorden är befrämjande för både kropp och själ. Många människor med olika sjukdomar, bland annat utbrändhet, tillfrisknar när man jobbar i trädgård. Här ser man också ett synligt resultat av sitt arbete.

Det är dock en sak som förmörkar vårt arbete. Detta är vandalisering av det vi odlar. Under alla år som jag själv odlat har man ryckt och slitit i det mesta. Populärast är att riva upp morötter och slänga ut dessa i omgivningen. Ren och skär förstörelselusta således och detta händer ofta och hos många av mina grannar. Populärt är också att riva av potatisblasten.

Häromveckan hade man stulit många morötter inklusive blast. Att det ska vara så svårt att låta bli andras saker. Det är ändå ett stort arbete man lägger ner. Vilka som stjäl och förstör vet jag inte men ofta ser man ungdomar som drar runt bland lotterna.

Är det någon som vill smaka mina grönsaker så bjuder jag gärna. Bara man frågar först.

Nu står man i valet och kvalet om man skall fortsätta odlandet. Att odla för att andra skall förstöra och stjäla känns inte meningsfullt. Vintermånaderna får avgöra om det blir någon fortsättning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons