Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörk framtid med Centern

Annons

För någon vecka sedan rapporterade opolitiska Norrlandsförbundet att 500 bensinmackar stängts i Norrlands inland de senaste två åren och att ytterligare några tusen låg i farozonen. 

I veckan kom skrämmande rapporter om att inlandet om 30 år i det närmaste kommer att vara dränerat på folk. En minskning på 100 000 invånare i förespås. Dessa 100 000 får väl dra mot kusten och tätorterna på den sista droppe bensin som står till buds (har finns likheter med Mel Gibsons undergångsepos ”Mad Max”). För med torr tank dör inlandet, detta oberoende av vilket drivmedel som står till buds.

De dryga 30 miljoner som regeringen tillskjutit för att rädda mackarna på landsbygden är som att pinka i en gödeselbrunn. Skall något göras för att rädda inlandet så måste det göras något radikalt och det genast. 

Allt detta sker medan landbygdens självutnämnda skyddsängel, centerns Maud Olofson, sitter i regeringen med armarna i kors.

Sker inget snarast så kommer hon i stället att gå till hävderna som landsbygdens änglamakerska. Det enda man hör från hennes håll är det mantra hon upprepat det senaste åren, att det skall bli roligare att vara företagare. Maken till politisk plattityd finns inte. Vadå roligare? Tycker att Maud i sin högborg, förlåt, Högfors, skulle kunna börja med att ringa de 500 mackägare som nyligen blivit av med sitt företag och höra hur roligt de tycker att det är att vara företagare. Därefter står henne åter tusen från Norrlands inland.

Man får hoppas att de som av tradition röstat C inser att de denna gång lagt sin röst på ett parti där sunt bondförnuft ersatts med en krass nyliberalism, styrd av Mammon.

I Mauds landbygd är horisonten nattsvart.

J De dryga 30 miljoner som regeringen tillskjutit för att rädda mackarna på landsbygden är som att pinka i en gödeselbrunn.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons