Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater vill ha Gladh

Annons

Under våren 2009 beviljades inte socialnämnden ansvarsfrihet för 2008 och det blev också kommunfullmäktiges beslut. Nu i september skall en ny socialnämnd väljas och partierna har att vaska fram lämpliga kandidater. Den sittande majoriteten bestående av S, V, C och FP har i kraft av sin storlek inte släppt in oppositionen Vox och M i arbetsutskottet utan styrt enväldigt. Det dåliga resultatet under 2008 som revisorerna inte kunde acceptera efter flera år av underskott är helt och hållet den sittande majoritetens ansvar.

När det nu är dags att nominera nya ledamöter i socialnämnden måste de fyra majoritetspartierna (som samtliga förlorade mandat i senaste valet) se till att få fram nytt folk. De ledamöter som styrt i två års tid kan inte få förnyat förtroende att leda nämnden.

Skulle någon eller några gamla ledamöter omväljas så är det en politisk skandal!

För vår del kommer vi moderater att behålla Margareta Gladh som ordinarie ledamot. Gladh har tidigare arbetat inom vård- och omsorg i många år och vet hur det är att arbeta på golvet.

De ifrågasättanden och förslag till förbättringar som hon fört fram i nämnden har bara bemötts av majoriteten som kverulans.

Det engagemang och den kompetens som Gladh har gör att hon är vår bästa ledamot i socialnämnden. Även om hon formellt är prickad av revisorerna anser vi ändå att hon ska ta plats i den nya socialnämnden och fortsätta och driva en enveten oppositionspolitik.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons