Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat syn på demokrati

Moderaternas landstingsgrupp bemöter mitt debattinlägg om privatisering av primärvården i landet.

Annons

Där noterar jag att den borgerliga regeringen tvingar landets alla landsting att införa fri konkurrens inom primärvården.

Sedan årsskiftet är det fritt fram för de privata aktörer som vill och som uppfyller villkoren att starta hälsocentraler var de vill i landet - med offentlig ersättning - oavsett om det redan finns en fungerande hälsocentral i området. Och trots att de borgerliga partierna inte på egen hand lyckats få majoritet i landstingsvalet i Jämtlands län för denna politik. Jag pratar om rödgrön solidaritet, och att Miljöpartiet i landstinget tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet försöker istället prioritera de svagas behov. Och att vi fick väljarnas stöd för denna politik i landstingsvalet.

Istället för att bemöta argumenten ovan, ägnar sig Moderaterna åt att ifrågasätta Miljöpartiets rätt att vara med och styra landstinget.

Tyvärr verkar inte moderaterna ha förstått att Sverige är en parlamentarisk demokrati. I Sverige röstar väljarna på partier. Det innebär att de partier som tillsammans bildat majoritet per definition har väljarnas stöd. Även om ett av de partierna råkar prioritera miljöfrågor och solidaritet med de svaga. Man kan även vara med och bilda majoritet om man vill gynna de redan välbeställda på bekostnad av sjuka och arbetslösa.

Owen Laws (MP) demokratiskt vald ledamot i landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons