Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjölk ger skitungar

Annons

Jag vikarierar på olika förskolor och trivs jättebra. Men jag stör mig på att barnen pruttar hela tiden, det luktar prutt överallt. Jag har också upptäckt att barnen dricker väldigt mycket mjölk. Upp till tre gånger om dagen dricks det mjölk, ofta med en tallrik yoghurt till, det är klart att magen reagerar.

Jag har tidigare jobbat med barn i Spanien, mjölk serverades inte och inte heller luktade det prutt. En majoritet av jordens befolkning är laktosintoleranta, laktosintolerans är naturligt. För att bryta ned laktos behövs enzymet laktas som finns i tarmarna när man föds men

sedan, normalt sett, slutar produceras när barnet slutar amma. När laktos inte bryts ned bildas gaser. Det är bara i Norden och länder där man dricker mycket mjölk som förmågan att producera laktas till viss del stannar kvar hos människor.

Mjölk innehåller massor av mättat fett, kolesterol och inga fibrer. Kalcium och järn tar kroppen lättare upp från till exempel, broccoli och sojabönor. Sveriges stora mjölkproduktion är dessutom en stor energibov och dyr för oss skattebetalare eftersom den subventioneras.

Människan är det enda djuret som dricker andra djurs mjölk, det är absolut inte naturligt och inte heller nyttigt. Att dricka vatten istället för mjölk är mer hälsosamt för dig samt bättre för miljön och korna. Som en bonus blir det mindre prutt, både från alla de mjölkkor som inte behöver födas upp och från glada förskolebarn.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons