Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missvisande mobiltest

/

Annons

För ett tag sedan kunde man i bland annat LT läsa om vilken operatör som hade den bästa mobiltäckningen men man kan nog påstå att den var rätt missvisande då man bara jämfört operatörer som levererade både röstsamtal och bredband. Man hade inte med Net 1 då man där bara levererar bredband. Hade man haft det hade nog resultatet blivit ett annat. Ett riktigt test måste naturligtvis jämföra alla leverantörer. Att Telia fungerar bäst i Norrlands glesbygd för röstsamtal finns det nog ingen som betvivlar men att få till en riktig bredbandsanslutning med Tre kan man nog glömma. På tidningen Mobils hemsida framgår för övrigt att i hela Norrland är Telia vinnare även som mobilt bredband.

Vet efter koll av deras täckningskarta att man på många håll ofta får nöja sig med en hastighet på 0,384 mb och det vill jag knappt kalla bredband medan man med Net 1 kan få 3,1 mb. Dessa hastigheter är ju teoretiska och den verkliga ligger en bit under.

Ska man även ha hemtelefonen kopplad via mobilt modem så är det ju ännu viktigare att det fungerar bra. Det är ofta bra med tester men har man inte med alla stora aktörer så blir man inte särskilt hjälpt av det.

EB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons