Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstro mot specialister

Charlott Ax är i tisdagens LT förvånad och bestört över hur hennes handläggare hängs ut i pressen.

Annons

Charlott Ax är i tisdagens LT förvånad och bestört över hur hennes handläggare hängs ut i pressen.

Att F-kassan har dessa regler tror jag de flesta är medvetna om, ni har alltid haft era försäkringsläkare som sitter och bedömer sjukintyget tillsammans med patientens handläggare som inte har någon medicinsk kompetens. Era försäkringsläkare träffar aldrig patienten personligen. Ska man inte kunna lita på det patientens specialistläkare redan bedömt! Som jag ser det skulle den behandlande läkaren endast kunna skriva en lapp med diagnos och vilken behandling läkaren bestämt, sedan kan patienten gå till F-kassan och där få besked om arbetsförmågan är nedsatt. Detta skulle spara mycket tid att slippa skriva sjukskrivningsintyg som tar en ansenlig tid av läkaren. Protestera alla ni specialistläkare ute i vården. Ni har genomgåtten lång och gedigen utbildning. Tycker ni att er bedömning ska bli ifrågasatt?

Nu från årsskiftet har regelverket gjort ett stort avsteg från föregående regelverk.

Regelverket har utförsäkrat tusentals människor utan urskiljning. Många har enligt nya regler blivit arbetssökande även om den sjuke har ett jobb som väntar efter sjukskrivning. Sjukdomstillståndet blir inte förbättrat av detta.

Sedan att dina handläggare får ta all kritik är inte så konstigt, när det svar patienten får är att man ska vända sig till sin handläggare med den påföljden att all besvikelse och förtvivlan hamnar hos handläggaren. I stället för att förklara för befolkningen ska Du informera regeringen att dina handläggare mår dåligt på grund av arbetsmiljön

Tyvärr är det så att sjukdom kan drabba oss alla.

Undrande skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons